turk news

ساخت وبلاگ
Gül, Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak kutladı ve başarılar diledi.
AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım da Gül'ü 22 Mayıs'ta yapılacak kongreye davet etti.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 94 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 22:29

Erdoğan konuşmasında, "Biz, kentsel dönüşüm değişim projeleri yapıyoruz ya, bunlardan bir tanesini Ayder'e yapmamız lazım, bir tanesini de Uzungöl'e yapmamız lazım. Ondan sonra da diğerlerine bunu yaymamız lazım. Yapacağız, bunun başka çaresi yok." dedi.
Yaklaşık 4 bin kilometrelik bir uzunluğa sahip Yeşil Yol Projesi'ne değinen Erdoğan şunları söyledi: 
"Yeşil Yol Projesi'nin 650 kilometreye yakın bir bölümü Rize sınırları içerisinde. Bu projeyle bölgemizdeki doğal güzelliklere yerli ve yabancı turistlerin kolayca ulaşabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yaylalarımızda talebe cevap verecek tesislerin kurulmasıyla, tüm bölgemizle birlikte Rize'yi de her mevsim cazip bir turizm merkezi haline getirecek adımları atmakta kararlıyız. Kim ne derse desin, biz bu adımları atacağız."
"Bölgeyi turizme açma projesi tabiat güzelliklerinin tahribi pahasına olmayacaktır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan tabiat güzelliklerinin tahribatına izin vermeyeceğini belirterek, şöyle devam etti.
"Bölgeyi turizme açma projesi, asla yaylalarımızın, ormanlarımızın, derelerimizin, yeşilliklerimizin yani bölgemizi değerli kılan tabiat güzelliklerinin tahribi pahasına olmayacaktır. Böyle bir teşebbüse önce ben karşı çıkarım. Elimizdeki güzellikleri kazanca dönüştürmek için ulaşımdan tesise kadar gereken yatırımları da yapmak mecburiyetindeyiz."
"Önce sen aynaya bak Eğer Türkiye, diktatörün cumhurbaşkanı olduğu bir ülkeyse, sana bunu söyletmezler"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin, "Önce sen aynaya bak. Eğer Türkiye, diktatörün cumhurbaşkanı olduğu bir ülkeyse, sana bunu söyletmezler, sana bunu konuşturmazlar, sen burada yaşayamazsın. Adeta ağızlarından affedersiniz salyalar akıyor, kendilerinin de yanında olanların da. Bu millet demokraside yegane karar vericidir. Bir taraftan 'Atatürkçüyüm' diyeceksin, öbür taraftan seçim sandıklarından, bir gireceksin çıkamayacaksın, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, çıkamayacaksın, sadece hakaretle netice almak isteyeceksin. Alamazsın, bu millet sana 'yürü' demez. Çünkü ahlaken sıkıntılısın." dedi.
"'Biz destekliyoruz' dediler, iki gün önce yapılanda desteklediler mi? Desteklemediler "
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 
"Bak şu dokunulmazlıklarla ilgili ne dedi, 'biz destekliyoruz' dedi, değil mi? İşte iki gün önce yapılanda desteklediler mi? Desteklemediler ve iktidar partisiyle MHP beraberce yüklendiler, 350'yi, 54, 55'i, buraları yakaladılar. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var ve bugün de hamdolsun 376'ya kadar çıktı. Böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı. Şimdi tabii bu, yolu kısalttı. Ama referanduma gidilseydi ne olacaktı biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim size, millet en az yüzde 70, yüzde 80'le bir ders verecekti." 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 108 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 22:29

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Merkel'in 22 Mayıs Pazar günü, 23 ve 24 Mayıs'ta düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak amacıyla İstanbul'a gideceğini ve zirve çerçevesinde pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ikili bir görüşme yapacağını söyledi.

Görüşmede sığınmacılarla ilgili konuların ağırlıklı ele alınacağını belirten Seibert, Merkel'in Türkiye'de bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya geleceğini ifade etti.

Seibert, Merkel'in AK Parti genel başkanlığına aday gösterilen Binali Yıldırım ile de görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine de böyle bir görüşmenin öngörülmediğini kaydetti.

"Toplumdaki grupların parlamentoda temsil edilebilmesi gerekir"

Seibert, TBMM'nin milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırma kararını nasıl karşıladıkları sorusuna şu yanıtı verdi:

"Her demokrasinin istikrarı için tüm toplumdaki grupların parlamentoda temsil edilebilmesi gerekir. Tüm bunlar, büyük ihtimalle Başbakan'ın Uluslararası İnsani Zirve kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı ile konuşacağı konular arasında yer alacaktır."

TBMM kararının Türkiye'nin AB üyelik çabalarını tehlikeye atıp atmayacağı şeklindeki soru üzerine de Seibert, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin uzun zamandan beri "sonucu açık bir şekilde" sürdürüldüğünü ve Başbakan Merkel'in her zaman mevcut anlaşmalara bağlı kalacağını söylediğini hatırlatarak, AB ülkelerinin tutumlarını Türkiye'deki gelişmelere göre belirleyeceğini dile getirdi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 114 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 22:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda parlamentoda dokunulmazlıkla ilgili bir oylama yapılıyor. Bu tarihi oylamada, benim milletim bu ülkede suçlu olan parlamenterleri bu parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölcü terör örgütünün desteklediklerini bu parlamentoda görmek istemiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de vatandaşlara hitap etti. 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 126 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 20:27

TBMM Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi 376 oyla kabul edilerek, yasalaştı.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 109 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 20:27

Van'ın Gürpınar ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım göz yaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler Kara ve Yıldırım için Kocatepe Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra, AK Parti Genel Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, kuvvet komutanları ve vatandaşlar katıldı.

Tören alanında Kılıçdaroğlu'na tepki gösterildi Tören geçişinin yapılacağı sırada bazı vatandaşlar, "Ne yüzle buraya geliyorsun Kılıçdaroğlu" diye bağırarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürümeye çalıştı. Korumaların ve görevlilerin araya girmesinin ardından Kılıçdaorğlu, tören geçişinin yapılacağı alana geçti. Kılıçdaoğlu, burada Binalı Yıldırım'ın yanında yer aldı.

Kılıçdaroğlu'na yumurta atıldı

Tören geçişinin sona ermesinin ardından Kılıçdaroğlu'na bazı vatandaşların tepkisi sürdü.

Terör olaylarının yaşanmasından Kılıçdaroğlu'nun sorumlu olduğunu ileri süren bazı vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'na yumurta attı. Atılan yumurtalar Kılıçdaroğlu ve üç korumasına isabet etti.

Korumalar tarafından hızla alandan uzaklaştırılmaya çalışan Kılıçdaroğlu, ara bir sokağa yönlendirildi. Alandan uzaklaşmak için yürüdüğü sırada açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Şehitler bizim şehidimizdir. O şehitlere sahip çıkmak her vatanseverin görevidir. Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten engelleyemeyecektir. Ankara Büyükşehirden militanları toplayıp buraya taşımak, her şeyden önce şehitlere ve ailelerine saygısızlıktır. Bizim onlara boyun eğeceğimizi sanıyorlar. Kim olurlarsa olsunlar onlar ülkelerini seviyor, biz de seviyoruz ülkemizi. Sonuna kadar ülkemizin, şehitlerimizin haklarını savunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra bulunduğu alana gelen makam aracına binerek ayrıldı. 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 87 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 20:27

Erdoğan, Rize'ye geçmek üzere geldiği Trabzon Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanlığına ait otobüsün üzerinden kendisini ellerindeki Türk bayraklarıyla karşılayıp sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara hitap etti.
'Dünyada mode ülkeler arasında yerimizi aldık'
Vatandaşların ilgi ve alakasının kendilerinin sorumluluğunu artırdığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bizler yıllar yılı bir şey söyledik. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik dedik ve bu hizmet yolunda inşallah yorulmadan devam edeceğiz. Çünkü bu millet yeniden bir tarih yazıyor ve bu tarihi yazmaya devam edeceğiz. Dünyada mode ülkeler arasında yerimizi aldık. G-20 ülkeleri arasındayız. Biz bunlara doymuyoruz. İnşallah ilk 10 içerisinde de yerimizi alacağız. Bunu sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Onun için heyecanınızdan hiç kaybetmeyeceksiniz. Onurumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu onur bu milletin onurudur. Bundan taviz vermeye kimsenin de hakkı yoktur."
'367 aşılmazsa bu işin sahibi millete gidilecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin oylamaya da değinerek, "Şu anda bildiğiniz gibi bugün dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda oylamalar yapılıyor. Temenni ediyorum ki inşallah dokunulmazlıklarla ilgili bu oylama hayırlısıyla bugün neticelenir ve böylece 367 aşılmazsa 330 ile 367 arasında bir neticeyle çıkarsa o zaman nereye gidilecek? Bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim gereken cevabı sandıklarda verecektir." dedi.
"Geç mihraba, mihrapta çalış"
Erdoğan, "Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bunun dışında devlet asla. Neymiş o, paralel devlet. Ne demek o? Ne işin var senin Pensilvanya'da? Neymiş, hocaymış. Hoca, geç mihraba, mihrapta çalış ya. Orada ne işin var?" ifadesini kullandı.
'Onlar kaçacak, biz kovalayacağız'
Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanması kapsamında bazı kişilerin ülkeden kaçtığını dile getirerek, "Türkiye'nin dışında değişik yerlerde dolaşıyorlar. Niye? Ne demiştik, hatırlıyor musunuz, Trabzon'da, burada yaptığım konuşmada, inlerine gireceğiz demiştik, hatırlıyor musunuz? Kaçan kaçıyor, yakalananlar da cezaevinde ama hala devam ediyoruz. Daha bitmedi. Daha çok işimiz var, bunu da söyleyeyim. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Niye? Bunlar öyledir ki düşünebiliyor musunuz, bu paralel yapı şu anda bölücü terör örgütüyle omuz omuza. Bakıyorsunuz onlarla omuz omuza, bakıyorsunuz CHP ile omuz omuza, yani nerede tutturursa oradan gidiyor. Ama biz ilahi emrin muktezası nedir, 'Emrolunduğun gibi dosdoğru', biz öyle gidiyoruz. Rabbim bizi bu sıratı müstakimden ayırmasın" diye konuştu. 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 94 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 18:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ATA" ile saat 11.25'te Trabzon'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Trabzon Havalimanı'nda, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve diğer yetkililer karşıladı.

Çok sayıda vatandaş da ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak üzere havalimanında hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da Trabzon'a geldi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 90 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 17:49

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerce 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı hain saldırı sonrası bölücü terör örgütünün etkin konumdaki iki sözde sorumlusu arasında geçen telsiz konuşmaları, köylülerin kahramanlığını, teröristlerin ise "acımasızlığını" gözler önüne serdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütünün sözde kuzey alanı sorumlusu, "Rezzan" kod adlı terörist ile sözde orta saha sorumlusu, "Aliser" kod adlı terörist, Dürümlü'deki patlamadan kısa süre sonra telsiz konuşması yaptı.

Telsiz konuşmaları, olaydan sonra haber alınamayan teröristlerin, diğer terör örgütü mensuplarıyla irtibat kurduğunu deşifre etti.

Teröristlerin telsiz konuşmalarında şu diyaloglar yaşandı:

Rezzan: Arkadaşların durumları nasıl?

Aliser: Arkadaşlar iyiler, genel iyidir.

Rezzan: İyi mi?

Aliser: Hani bu olayda kopan arkadaş vardı ya, o arkadaşlara ulaştı, sağlamdır.

Teröristler arasında olayın gerçekleştiği köyün sakinlerinin devleti sevdiği ve terör örgütünü desteklemediği yönündeki konuşmalar dikkati çekti.

Söz konusu diyaloglar şöyle:

Rezzan: O olay nasıl olmuş? Tam anlamadım. O nedir, ne olmuş? (Kahkaha ile gülüyor)

Aliser: Biz de tam bilgi alamadık, arkadaşlardan.

Rezzan: Peki bu köy vatansever mi?

Aliser: Bahsettiklerine göre vatansever değil, T.C. yanlısıdır. Allah hepsinin belasını versin.

Köylüler kahramanca karşı koyuyor

Telsiz konuşmasında hain saldırı sırasında köylülerin, bomba yüklü kamyonun gitmesine engel olduğu, bu nedenle teröristlerin kendilerini kurtaramadığı, ayrıca köy sakinlerinin araca ateş açtığı yönünde bilgi geldiği şeklinde ifadeler de yer aldı.

"O patlayıcı ile biz şehirde stratejik eylem yapacaktık"

"Aliser" kod adlı teröristin, "Yani arkadaşlar diyor ki: 'Biz arkadaşız, dostunuzuz' diyorlar. 'Sizdeniz, özgürlüğünüz için, sizin için eylem yapıyoruz.' diyorlar. Köylüler, küfür ediyor, vazgeçmiyorlar. Arkadaşların kendisinden tam bilgi alamadık, çok bahsediliyor, silahla aracı falan vurmuşlar. 'Araç patlayabilir.' diye bizim arkadaşlar, atlayıp uzaklaşmaya çalışıyorlar." sözleri üzerine sürekli kahkahalar atarak konuşan "Rezzan" kod adlı terörist, "Ama arkadaş, yani nasıl ya? 6-7 tane araba yok. 15-20 tane insan kaybolmuş. Nasıl kaybolmuşlar ya. Bu ne biçim şeydir ya? Belalarını bulmuşlar, o kadar patlayıcıyla belki toz olmuşlardır." karşılığını veriyor.

Aynı terörist, "O köyle daha işimiz bitmedi. O patlayıcı ile biz şehirde stratejik eylem yapacaktık. Çok kötü, çok kötü oldu." diyerek örgütün amacını da ortaya koydu.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 134 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 16:43

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, 23 ve 24 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek "Dünya İnsani Zirvesi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

"AFAD ile yardım yapılan ülke konumundan, dünyanın her ülkesine yardımda bulunan ülke konumuna geldik." ifadesini kullanan Oktay, son dönemde sel, kıtlık, kuraklık, yangın, iç karışıklık gibi nedenlerle 5 kıtadaki 51 ülkeye insani yardım yaptıklarını söyledi.

Oktay, afet yaşanan ülkelerde arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını, bu alanda Türkiye'nin dünyada en başarılı ülkeler arasına girdiğini belirtti.

Türkiye'nin 2012, 2013 ve 2014'te en fazla insani yardım yapan üçüncü ülke durumunda bulunduğunu kaydeden Oktay, gayri safi milli hasıla bazında ise 2013'te yüzde 0,21'lik payla en cömert ülke olunduğunu dile getirdi.

Oktay, uluslararası iş birlikleri ve yardım faaliyetlerinin, Birleşmiş Milletler tarafından bu yıl ilki düzenlenecek "Dünya İnsani Zirvesi" organizasyonuna İstanbul'un ev sahipliği yapması sonucunu doğurduğuna işaret etti.

Dünyada ilk kez gerçekleştirilecek zirvenin önemine değinen Oktay, "Dünyanın bundan sonraki insani yardım stratejilerinin ve politikalarının belirleneceği zirvede, Suriye krizinde uluslararası yük paylaşımı yapılması, sürdürülebilir uluslararası yardım sistemi kurulması ve açık kapı politikamızın tüm ülkelerce benimsenmesi konularını gündeme taşıyacağız." diye konuştu.

Zirveye, BM üyesi ülkelerden resmi heyetlerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel örgüt yetkilileri, parlamenterler, sivil toplum mensupları, akademisyenler, medya mensupları, özel sektör, gençlik ve krizden etkilenen kesimleri de kapsayan çok paydaşlı katılım sağlanacak.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 128 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 16:43

TBMM Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinin 2. turunda, 1. madde 373 oyla kabul edildi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 107 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 16:43

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ile Piyade Uzman Çavuşlar Hasan Basri Tek ve Hasan Kahraman için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, yaptığı konuşmada, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkeyi muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Mardin Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından, şehit Yıldırım'ın naaşı Ankara'ya, şehit Tek'in cenazesi Afyonkarahisar'a, şehit Kahraman'ın naaşı da Eskişehir'e gönderildi.

Törene şehitlerle aynı saldırıda yaralanan silah arkadaşları, Vali Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dün, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda Yıldırım, Tek ve Kahraman şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 120 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:42

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, tarihe “Çerkes Sürgünü” olarak geçen ve her yıl 21 Mayıs’ta anılan büyük felaketin, öz vatanlarından sürgün edilen Kafkas halklarının hafızalarına kazındığını ve kalplerinde derin yaralar açtığını belirtti.
Bilgiç, konuya ilişkin soruya yanıtında Çarlık Rusyası’nın Kafkasları 19. yüzyıl boyunca süren istilası sırasında yaşanan çarpışmalarda, ardından da bölgede yürütülen zulüm ve katliamlar neticesinde Kafkasya toplumlarının yüz binlerce kayıp verdiğini ve sağ kalanların çoğunun Anadolu’ya göç ettiğini hatırlattı.
"Tarihe Çerkes Sürgünü olarak geçen ve her yıl 21 Mayıs’ta anılan bu büyük felaket, öz vatanlarından sürgün edilen Kafkas halklarının hafızalarına kazınmış ve kalplerinde derin yaralar açmıştır." ifadelerini kullanan Bilgiç, insanlık tarihindeki en büyük kırımlardan birini teşkil eden bu mezalimde yaşamını yitirenleri saygıyla andığını kaydetti.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 131 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, gençlerin uyuşturucu batağına düşmesinin önüne geçmek için kurulan narkotim ekipleri, Adana'da nano teknoloji kıyafetle sokakta uyuşturucuyla mücadeleye başladı.Narkotim ekiplerinin kurulmasıyla birlikte Adana'da "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına göz açtırılmıyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı narkotim ekipleri 2016 yılının ilk 5.5 ayında yapılan uyuşturucu operasyonlarında 915 sokak satıcısını yakaladı, bunların 650'si tutuklandı.

Sokakları uyuşturucudan ve zehir tacirlerinden temizlemek için aralıksız çalışma yapan narkotim ekipleri gençlerin zehirlenmesinin önüne geçmek için bu kez de son teknolojiyle donatılmış motosiklet ve nano teknoloji kıyafetlerle uyuşturucuyla mücadeleye başladı.

Narkotim ekipleri Adana'da okullar bölgesinde dışarıdan gelip öğrencileri uyuşturucu satmak isteyenlerin önüne geçmek için uygulama yaptı. Polis nano teknoloji kıyafetleri ve yeni motosikletleriyle okul önünde bekleyen vatandaşlara kimlik sorgusu yapıp onların üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada bir kişinin üzerinden bıçak çıktı. 

Ekipler, park ve okul önlerindeki uygulamaları aralıksız sürdürüyor.  

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 112 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:42

Muğla ve Denizli'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Muğla Adliyesine sevk edildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kent merkezi ve ilçelerinde FETÖ/PDY'nin deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında "suç işlemek için örgüt kurma, örgüte üye olma ve finansal destek sağlama, milli, dini ve insani duyguları istismar etme suretiyle 'himmet' adı altında yardım toplama" iddialarına ilişkin Muğla ve Denizli'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 14 şüpheli gözaltına alınmıştı.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 119 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 14:35

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve bir teğmenin de bulunduğu 9'u kadın 31 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 32 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Bir şüpheli, emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Aralarında örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ile İstanbul'da görevli teğmenin de bulunduğu 9'u kadın 31 şüpheli, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü adına faliyet yürütmek" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in, adliyeye götürülüşü sırasında gazetecilere gülümseyerek, "Arkadaşlar, özlemişsiniz bizi herhalde, kolay gelsin." dediği duyuldu.

Şüphelilerden Teğmen M.A.T'nin ise gözaltında tutulduğu Gaizon Komutanlığı nezaretinden adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

İzmir'de 17 Mayıs'ta 73 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 kişi gözaltına alınmıştı.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 120 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 14:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Ticaret Odasınca Kültürpark'ta düzenlenecek ödu¨l to¨renine katılacak.
(Rize/14.00)
YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 2. Olağanüstü Büyük Kongre komisyon üyelerinin katılımıyla, Arena Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.
(Ankara/16.00)
2- TBMM Genel Kurulunda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.
(TBMM/10.00)
1- TÜİK nisan ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.
(Ankara/10.00)
2- TOBB, nisan ayına ilişkin kurulan kapanan şirketler istatistiklerini duyuracak.
(Ankara/10.00)
DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.
(Brüksel)
2- Rusya - Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) zirvesi Rusya'da devam edecek.
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve birliğe üye 10 ülkenin devlet ve hükümet başkanları çalışma toplantılarına katılacak.
3- Tayvan'da, Tsai Ing-wen yemin töreni ile başkanlık görevini resmen devralacak.
4- Tunus'ta, Nahda Hareketi'nin üç gün sürecek 10. genel kongresinin başlangıcı başkent Tunus'ta gerçekleştirilecek.
5- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.
(Sana/Taiz/Aden)
6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.
(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)
KÜLTÜR SANAT
1- 4. Osmanlı İstanbulu Sempozyumu, 29 Mayıs Üniversitesi Altunizade Kampüsü’nde başlayacak.
(İstanbul/16.00)
2- Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Teknik Üniversitesince düzenlenen "Aziz Sancar Nobel Konuşması" etkinliğinde konuşacak, "Mühendishane'nin Üç Baş Hocası" sergisinin açılışına katılacak.
(İstanbul/15.30) 
1- Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Kazakistan'da sürüyor.
(Astana) 
2- Avrupa Yüzme Şampiyonası İngiltere'de devam ediyor.
3- Avrupa Tekvando Şampiyonası İsviçre'de sürüyor.
4- A Milli Futbol Takımı, 22 Mayıs Pazar günü deplasmanda İngiltere ile yapacağı özel maç öncesi TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde antrenman yapacak.
- Milliler, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan kalkacak özel uçakla Manchester'a gidecek.
(İstanbul/15.00/18.30)
5- Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçlarında Muratbey Uşak Sportif-Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka-Galatasaray Odeabank karşı karşıya gelecek.
(Uşak/17.30/İzmir/19.30)
6- Erkekler Hentbol Süper Lig play-out 5. maçında Maliye Milli Piyango ile Marmaragücü karşı karşıya gelecek.
(Ankara/15.00)

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 123 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 13:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nin yapılacağı 22 Mayıs akşamı yeni başbakanı süratle görevlendirip, yeni kabinenin oluşturulmasına imkan vereceğini söyledi.

Erdoğan, bir televizyon yayınında, "Gençlerle Büyük Buluşma" programına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen programda gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Görünen o ki bu olağanüstü genel kurula temayül tek adayla gitme istikametinde. O da yüzde 81-82 oranında bir bütünleşmeyi gösteriyor. Böylece pazar günü yapılacak kongreyle de genel kurul, tüm delegeler, artık oradaki adayla ilgili kararını verecektir ve pazar akşamı da artık gerek partimizin diyeceğim çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel başbakanı belli olacaktır. Bunun yanında da tabii aynı şekilde bundan sonraki sürece yönelik 'Başbakan kim olacak?' sorusunun cevabı da tabii o gün öyle zannediyorum ki Başbakanımız Ahmet Bey istifasını verecektir. İstifayı verdikten sonra, ben de geciktirmeyi düşünmüyorum, hemen o akşam o gece yeni başbakanı görevlendirip, süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum." 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 110 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 7:45

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Külliye'ye gitti. Veda ziyareti kapsamında gerçekleşen görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 82 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 4:02

İzmir'de, "silahlı terör örgütüne üye olma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "görevi kötüye kullanma" iddialarıyla ilgili "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye ilişkin hazırladığı 71 sayfalık iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, aralarında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, eski Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Engin Bilgili ve eski Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş'in de bulunduğu 11 tutuksuz sanığa, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri kapsamında, "terör örgütü üyesi olmak, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

40 dönümlük yeri aylık 30 bin liraya kiralamışlar

İddianamede, Türkiye Tabipler Vakfının, FETÖ/PDY’yle bağlantısı olan Şifa Üniversitesi Hastanesinin sahibi olduğu, bir şirketin satılarak parasının gayriresmi yollardan vakıf yöneticilerine ulaştırıldığı, hem devletin vergi yönünden zarara uğratıldığı hem de vakfın, kanunsuz işlemleri için daha önceden harcadığı paraların açığının kapatılmasında kullanıldığı öne sürüldü. Ayrıca vakfın, kamuya hizmet eder gibi görünüp FETÖ/PDY’nin zenginleşmesine hizmet ettiği, vakfın kanunsuz işlerinin örgütün Ege/İzmir Sorumlusu Bekir Baz emrinde olan dönemin Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ve yardımcıları tarafından yapıldığı, Ateş’in ayda bir kez Fetullah Gülen’i görmeye gittiğine dair gelen ihbar üzerine soruşturmanın başlatıldığı bilgisine yer verildi.

Buca ilçesindeki SGK’ya ait yaklaşık 40 dönümlük gayrimenkulün Şifa Üniversitesine 10 yıllığına aylık 30 bin lira bedelle kiralandığı, kira tespiti aşamasında usulsüzlükler olduğunun tespit edildiğinin ileri sürüldüğü iddianamede, "Bahse konu hastanenin bulunduğu Menderes Caddesi üzerindeki emlakçılar ve esnaf ile yapılan görüşmelerde, bu yerin Buca ilçesinin en gözde yerinde bulunduğu, dolayısıyla kira bedelinin yüksek olması gerektiği ve takdir değerinin yapılamayacağını belirtmişlerdir. Çevredeki gayrimenkulün metrekare ve fiyatları üzerinde gerçekleştirilen ortalama hesapla bahse konu yerin bir aylık kira bedelinin, 2012 yılında 200 bin ila 250 bin lira, 2014 yılında ise 300 bin ila 350 bin lira arasında olması gerektiği değerlendirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 89 تاريخ : جمعه 31 ارديبهشت 1395 ساعت: 4:02